פסיכולוג מתנדב

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

19/10/2002 | 12:06 | מאת: יוני

איפה ניתן להשיג עזרה פסיכולוגית ללא תשלום או בתשלום סימלי?

19/10/2002 | 12:55 | מאת: תפרן

פשוט פנה לקופ"ח והם יפנו אותך למרפאות איזוריות שישנן בכל עיר. האיכות שם שווה לתשלום האפסי. אם אתה גם טיפוס מעניין אתה אולי יכול לעניין תלמידי פסיכולוגיה לטיפול מזדמן.

19/10/2002 | 18:05 | מאת: HERA

יוני, פנה למרפאה לבריאות הנפש שבעיר מגוריך או שהכי קרובה. הטיפול שם ניתן בחינם. זה לא נכון שהטיפול לא שווה כלום, אבל יש בעיה - לעתים קרובות - של תורים. בד"כ לא יקבלו אותך מהיום למחר, ותאלץ להמתין. טפיול בתשלום נמוך יותר מהשוק הפרטי אפשר למצוא דרך קופת החולים בה אתה חבר (לא בכללית). HERA.

19/10/2002 | 23:15 | מאת: תפרן.

שנים לא דיברתי איתך. טוב את לא ממש מכירה אותי אני מחליף שמות בקצב של סאדם - בונקרים. רציתי רק לומר לך שהנזק שיכול להגרם מטיפול במרפאה איזורית הוא גדול הרמה שם נמוכה לא רצינית וצריך להיזהר . (גם על זילזול במטופלים דווח). לפחות 3 מקרים שאני באופן אישי הייתי מעורב בהם (לא ארחיב איך) ניתנו אבחנות מוטעות ובשניים מהם אף התחיל טיפול תרופתי שגוי ע"ס האבחנות הללו. אם אני פגשתי שלושה מקרים- בוודאי ישנם יותר. אני בטוח שלא היית רוצה להיות אחת משלוש המקרים הללו. מכיוון שאין דוחות מדוייקים ואין פידבק ראוי של המטופלים במרפאות הללו שהם בד"כ מחתך סוציואקונומי נמוך - ולכן הם פשוט לא יידעו לעולם שהאבחנה שגויה חלקם ימשיכו לסחוב את הבעיה וחלקם ידרדרו. אל תשכחי שאת אדם איטלגנטי שיודע לבטא את עצמו ובוודאי יש לך אופציות ומנגונני תיקון לטעויות. לא כולם כמוך. שוב: אסור לטפל במרפאות הללו - בוודאי שלא לאיבחון ראשוני. בחיבה. מי אני היום? אה תפרן.

19/10/2002 | 23:05 | מאת: ד"ר אורן קפלן

יוני שלום השירות הציבורי כולל מסגרות טיפול שונות, ואינני מקבל שאיכות הטיפול חייב להיות פחות טוב מטיפול פרטי. עם זאת בהחלט עלולה להיות בעיה של בירוקרטיה בקבלת אישורים, תור המתנה, זמני קבלה נוקשים ועוד בעיות "סביבתיות", אבל כאשר תקבל טיפול הוא עשוי להיות איכותי בהחלט, וגם לא כל טיפול פרטי הינו הבטחה בלתי מסוייגת. תוכל להתקשר לצוות בריאות הנפש בקופת החולים אליה אתה שייך ולבקש המלצה לאן לפנות. כמו כן ניתן לפנות למרפאות לבריאות הנפש של משרד הבריאות. לבסוף, למרפאות חוץ פסיכיאטריות של בתי החולים הכלליים והפסיכיאטרים שנותנים טיפול פסיכולוגיים. ברוב המקרים מדובר בתשלום מוזל, בחלקם חינם לגמרי, בחלקם בתשלום מוזל יותר מהשוק הפרטי. בהצלחה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית