דיבור ופעילות מתוך שינה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

19/10/2002 | 10:54 | מאת: איתי

שלום רב . אני מקווה שזה הפורום הנכון לשאלתי.! מדוע אנשים מדברים מתוך שינה? או מבצעים פעולות למיניהם?? אני שואל את השאלה מפני שחברתי עושה את זה לפעמים. קורה שזהו דיבור קצר ואז היא חוזרת לישון אך לפעמים היא קמה ועושה כל מיני דברים כך שיש צורך להעיר אותה ולהחזירה למיטה! יש לציין שהיא תמיד אינה זוכרת על מה היה החלום אך לפי דעתי ודעתה זה קשור לעבודתה האינטנסיבית. כשהייתה ילדה הדברים היו קורים בתדירויות יותר גבוהות. מדוע זה קורה והאם יש משהו שאפשר לעשות ע"מ שזה לא יקרה. תודה רבה ושבוע טוב!

19/10/2002 | 23:07 | מאת: ד"ר אורן קפלן

איתי שלום יתכן שחברתך סובלת מהפרעה בשינה וכדאי להפנות אותה לבדיקה במעבדת שינה. יש מעבדה טובה בבי"ח תל השומר וכן בטכניון. רצוי לפנות לשם ולקבוע תור לייעוץ ראשוני. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית