בעיה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

19/10/2002 | 03:35 | מאת: טל

שלום, גרתי כל חיי בבית פרטי - על הקרקע. עכשיו אני לומדת שנה שנייה וגרה מחוץ לבית - במעונות (המעונות הם בנייני קומות).בשנה שעברה גרתי בקומה העליונה ביותר ולא היתה לי עם זה בעיה אבל השנה למרות בקשתי לקומה העליונה קיבלתי את הקומה האמצעית. למרות שאני יודעת שבעייתי טיפשית ומוזרה מלחיץ אותי שיש מעלי עוד קומה.אני לא יכולה להחליף דירה ואני לא יודעת מה לעשות עכשיו, אני לא רוצה להסתובב שנה שלמה בדירה שלי כשאני לחוצה ומרגישה אי נוחות. מה לעשות ? (בבקשה אל תפנה אותי לטיפול פסיכולוגי) תודה מראש

19/10/2002 | 23:36 | מאת: ד"ר אורן קפלן

טל שלום אתחיל בבקשתך בסוגריים בסיום ההודעה. אם פנית לפורום לפסיכולוגיה קלינית קצת צפוי שתקבלי המלצה לפנות לטיפול פסיכולוגי בבעיה שדורשת טיפול כזה. את סובלת כנראה מסוג של חרדה ואי שקט שמזכירה קצת קלסטרופוביה. אם את יכולה להתמודד עם זה בעצמך אכן אין צורך בטיפול פסיכולוגי. אבל נראה שזה לא המצב ואני לא בטוח שהרגשת אי הנוחות נגמרת עם המעונות, סביר להניח שזה מספר בכל זאת עוד משהו על מצבי רוגע ואי שקט אצלך. טיפול פסיכולוגי לא חייב להיות סיפור ארוך, ודווקא במצבים כמו שאת מתארת יתכן שמספר פגישות מועט יפתור את הבעיה וישפר את איכות החיים. יתכן שתוכלי גם להיעזר בהיפנוזה. תוכלי לקרוא על כך בקישורים http://www.psychologia.co.il/short.htm http://www.psychologia.co.il/hypnosis1b.htm לאוניברסיטה יש שירות פסיכולוגי ואולי הם יוכלו להציע פתרון. בהצלחה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית