הפרעת אישיות גבולית

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

17/10/2002 | 22:21 | מאת: ורוניקה

מהספר "סערת נפש", אשמח לשמוע את דעתך בענין. "...רבים, ואני ביניהם, סבורים שהיא תוצאה של מפגש הרסני: כשרגישות העוברת בתורשה - וקיימת בחלק מבני האדם מלידה - נפגשת עם חוויות טראומטיות של גיל הילדות, התוצאה עלולה להיות אישיות גבולית. במילים אחרות, אורנה לא נולדה גבולית. היא נולדה עם סיכון לגלוש לכיוון זה. לרוע מזלה היא עברה חוויות ילדות שהחריפו את הנטיות שהיו קיימות בה מלידה. חוויות העלולות להביא לאישיות גבולית כוללת ניצול מיני בילדות. אך גם חוויות חמורות פחות, הכרוכות בהפרעה כלשהי בקשר עם ההורים, עלולות לגרום להיווצרותה אצל אנשים רגישים. בהכללה ניתן לומר כי מי שילדותו היתה בריאה באמת ובתמים לא יפתח הפרעת אישיות גבולית".

17/10/2002 | 22:54 | מאת: ד"ר אורן קפלן

ורוניקה שלום לגבי החלק הגנטי בהפרעת אישיות גבולית אין לי דעה. יש כיום דעה כזו בקרב חוקרים מסויימים וזו השערה ככל ההשערות שאין לה הוכחה חד משמעית. במצבים מסויימים זה כנראה נכון ובמצבים אחרים לא. לגבי השפעה של חוויות ילדות קשות על התפתחות של בעיות נפשיות בהמשך החיים, נשמע מן הסתם סביר. לגבי אבחנת הפרעת אישיות גבולית הבעתי לא פעם את הסתייגותי מנושא אבחנות האישיות הפסיכיאטריות ודעתי נותרה בעינה. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית