ילדים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

17/10/2002 | 21:52 | מאת: אורלי

יש לי 2 ילדים הבכורה בת 6 שנים והבן בן שנתיים ו-11 חודשים. הבן שלי מדבר בלשון נקבה ורוצה לעשות כל מה שאחותו עושה הוא רוצה קוקיות, רוצה חצאית ועוד מס' דברים שבנות עושות. כל דבר הוא מחקה אותה. לא רק בקטע של בנים בנות ממש כל דבר שהיא נוגעת גם הוא רוצה. כשהיא מתפנקת ומתקרבת אלי תמיד גם הוא מגיע ותופס את מקומו. כאשר זה בתחומים אחרים ולא קשור לזכר ונקבה אין לי בעיה שהוא יחקה אותה אבל לצאת מהבית עם קוקיות מהבית או ללבוש שמלה אני לא מרשה לו והוא ממש מתפרע ובוכה. כל הזמן אני אומרת לו שהוא בן והיא בת. מפריע לי שאני צריכה להגיד לו את המשפט הזה מס' פעמים רב ביום ואני פוחדת שבסופו של דבר הוא ירגיש שבן זה פחות מבת ולא יאהב את העובדה שהוא בן. יש לציין שהוא עושה גם דברים שבנים עושים הוא מתעניין בכדורגל ומשחק כדורגל, פיפי בשרותים הוא עושה בעמידה ברצוני לשאול מה עליי לעשות או איך להגיב כאשר אני נתקלת במצבים כגון אלו. תודה רבה אורלי

17/10/2002 | 23:01 | מאת: ד"ר אורן קפלן

אורלי שלום בנך אכן מנסה לחקות את אחותו הגדולה, וזה דבר טבעי. אני חושב שאת עושה נכון בכך שאת שמה גבולות ולא נותנת לו לצאת מהבית עם קוקיות, בעיקר כיוון שהוא עלול להיתקל בתגובה לועגת בסביבה שתפריע לו. את לא צריכה לומר לו שהוא בן ולא בת, הוא יודע זאת היטב. את יכולה לומר שהוא... ולנקוב בשמו הפרטי, ולא ... ולנקוב בשם אחותו. הוא לא משחק בלהיות בת, אלא משחק בלהיות אחותו הגדולה, וזה הבדל משמעותי. את יכולה להסביר שבבית מותר לו לשחק, ושהוא בוודאי יגדל ויהיה גדול כמוה. מהבית את לא מרשה לו לצאת ככה כי הוא לא היא, וכפי שציינתי, את ההסבר לעשות בשימוש בשם הפרטי של הילדים ולא במונחי בן או בת. עם הזמן סביר להניח שהתופעה תחלוף מאליה ולא נראה לי שצריך לדאוג. בכל מקרה, מאחר ואינני מכיר אתכם, במידה ואת מרגישה שיש מקום לדאגה או אפילו אם את מרגישה אי נוחות עם המצב, תוכלי לפנות לפסיכולוג ילדים לייעוץ קצר בעניין. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית