טיפול פסיכולוגי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

16/10/2002 | 23:46 | מאת: סלע

כאשר חיפשתי טיפול פסיכולוגי לפני מס' שנים התברר לי שאין הבדל במחירים ולמעשה אין טעם לעשות סקר שוק. גם לשאול בטלפון "כמה אתה לוקח?" מיותר בד"כ. ההפרש בין היקר ביותר לזול ביותר היה 50 ש"ח לפגישה וזה אחרי עשרות שיחות טלפון מאחד לשני. כולם גם דרשו להגיע פעם בשבוע לפחות. בסופו של דבר הלכתי למישהו פעם בשבועיים במשך שנתיים. היה לי מאד קשה להיפרד ממנו אבל השיקול הכלכלי הכריע והטיפול הסתיים. היום אני מוצא את עצמי מתלבט שוב -מכיוון שאין הבדלים משמעותיים בין אחד לשני אני שואל אם ליפול על השם הראשון שאני אמצא או בכל זאת להתחיל לברר בטלפון את כל הפרטים לפני שקובעים פגישה ולגבש לי רשימה של מועדפים. מה דעתכם?

17/10/2002 | 17:56 | מאת: אדוה

מומלץ שתקבל שם של מישהו מוכר שיש עליו המלצות טובות ממטופלים אחרים (תנסה לשאול חברים , שכנים, גורמים מקצועיים וכו'). ובסך הכל כמו שאמרת בשביל הפרש של 50 ש"ח לא כדאי לעשות סקרים

17/10/2002 | 18:08 | מאת: אחת

חבר'ה, בלי כוונה לפגוע.. אני פשוט בשוק! הפואנטה זה לא ה- 50 ש"ח הפרש בין מטפל למטפל, למרות ש- 50 ש"ח לפגישה זה כ- 200 או יותר ש"ח לחודש, כך שזה דווקא נראה לי כן משמעותי.. אבל כאמור, לא זו הנקודה. חשוב מאד !!! למצא מטפל מנוסה, אחראי, מתאים שכמו שהמליצו לך, קיבלתם עליו המלצות, שמעתם עליו. אפשר גם לקבוע פגישה ראשונה אצל מטפל בידיעה שמדובר במעין ראיון הדדי.. אפשר להיפגש עם כמה מטפלים לפגישה חד-פעמים עד שתמצא את המתאים לך ביותר. זה ממש לא מצרך שקונים בסופרמרקט! מצרך הרבה יותר רגיש ומורכב, וגם חשוב!

17/10/2002 | 18:04 | מאת: HERA

סלע, אם הכסף אינו השיקול העיקרי, בכל זאת כדאי לעשות "סקר שווקים" קטן. ז"א לדבר עם אנשים אחרים שנמצאים בטיפול, להתמקד יותר בפסיכולוגים שעוסקים בתחום אותו אתה מחפש וכו'. מאידך, מכיוון שהשיקול הכלכלי כן קבע בסופו של דבר, אז כדאי לחפש את אלו שזולים יותר. 50 ש"ח לפגישה זה משמעותי בחשבון המצטבר. HERA.

17/10/2002 | 19:29 | מאת: פיטר פן

סלע בטיפול פסיכולוגי ישנם שני מרכיבים א. מקצועיות ב.יחסים בין אישיים שניהם חשובים בדיוק באותה מידה. לא כל פסיכולוג שטיפל טוב באחד מידידיך יהיה טוב עבורך. כמוכן יכול להיות פסיכולוג מוערך מאד בתחומו אשר כתב הרבה מאמרים ובכל זאת לא יתאים עבורך. אך בד בבד חשוב שיהיה מודע לבעייתך ושיהיו לו הכלים לטפל בך אין "רשימת מועדפים" שתוכל לעשות מכיוון שלא תדע מה תעדיף אלא אחרי פגישה או שתיים ולפעמים יותר. הניסיון עושה את ההבדל

17/10/2002 | 23:31 | מאת: ד"ר אורן קפלן

סלע שלום באמת לא קל לבחור פסיכולוג מבלי להכיר אף אחד. זה תחום בו רוצים לפנות עם המלצה למישהו. אתה יכול לנסות ליזום פגישה ולהתרשם מהמפגשים הראשונים האם זה מתאים. אם אתה מאזור המרכז אוכל לנסות להמליץ לך על כמה פסיכולוגים ותוכל לבחור מהם. במידה וכן שלח אלי מייל. בברכה ד"ר אורן קפלן

18/10/2002 | 22:56 | מאת: המיואש

מטפלים פרטיים, לא פחות מ250 ש"ח ומאידך קיימת ביקורת רבה על השירות הציבורי והאפשרות לעבור טיפול ארוך שם קופ"ח מכבי ומאוחדת יתנו הנחה של עד 180 ש"ח לפגישה אך לתקופה מוגבלת ופגיעה בפרטיות וקופ"ח כללית להמתין בתור ולקבל טיפול מוגבל מכל הבחינות

19/10/2002 | 23:39 | מאת: ד"ר אורן קפלן

מיואש שלום אנא קרא את תגובתי למעלה לנושא הטיפול בשירות הציבורי בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית