יחסי מטופל מטפל

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

16/10/2002 | 22:06 | מאת: שאול

שלום בזמן האחרון ביררתי את האפשרות לפסיכותרפיה במסגרת התחנה לבריאות הנפש. נאמר לי שלמרות הבירוקרטיה הדבר אפשרי אבל כרוך בפרידה מהפסיכיאטר הנוכחי שמלווה אותי כבר שנתיים וחצי. למרות שאני והרופא לא עוסקים בפסיכותרפיה יש לי חשש כבד מלהיכנס לחדר ולשוחח ב 4 עיניים עם פסיכיאטר אחר או פסיכותרפיסט אחר . האם זוהי תופעה מוכרת שאול

16/10/2002 | 23:26 | מאת: ד"ר אורן קפלן

שאול שלום כל שינוי עלול גם לעורר מתח, בעיקר כשמדובר ביציבות הרגשית. שינוי הוא הזדמנות אבל אבל גם סיכון מסויים. זה טבעי שאחרי שנתיים וחצי של ליווי תרגיש חשש מהחלפת מטפל, גם אם לא עסקתם בפסיכותרפיה. אני מציע שתשתף את הפסיכיאטר הנוכחי שלך בחששותיך ולמרות שאתם לא עוסקים בפסיכותרפיה נסה לדבר איתו על כך ולקבל את עצתו. בהצלחה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית