מבוכה והסמקה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

16/10/2002 | 11:00 | מאת: רחל

שלום אני בשנות העשרים במקרים של מבוכה יש לי בעיה שאני מחיכת ואנשים מפרשים זאת לא נכון כיצד ניתן להתמודד עם זה? מה ניתן לעשות עם הסמקה , אני סובלת מזה מאוד אפילו עם שואלים לשמי אני מסוגלת להסמיק, יש לצין שבעבר הייתי יותר רגישה ומסמיקה יותר והתגברתי על זה אבל עדין אני מסמיקה די מהר תודה

16/10/2002 | 23:34 | מאת: ד"ר אורן קפלן

רחל שלום אפשר לנסות לטפל התנהגותית בבעיה באופן ישיר, למרות שלדעתי כדאי היה גם לטפל במה שעומד מאחור, וזה קשור פעמים רבות לביטחון עצמי, תפיסה עצמית וכדומה. ניתן לטפל באמצעות טיפול פסיכולוגי קוגניטיבי ובעזרת היפנוזה באופן ישיר בהתנהגותך בזמן מבוכה. אני חושב שבמקביל צריך לדבר גם על הגורמים הרגשיים שמביאים אותך למצבים מביכים או לתגובות במצבים מביכים, וכיצד את יכולה לקבל יותר את עצמך גם במצבים אלו כפי שאת. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית