התעוררות תכופות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

15/10/2002 | 20:52 | מאת: שרון

ביתי, בת 5 חודשים. עד גיל 4 חודשים הכל היה פחות או יותר בסדר. מאז, איננה מוכנה יותר לינוק בישיבה (כפי שהייתה עושה בד"כ), אלא רק בשכיבה, וגם היא עצבנית יותר. בבדיקות רפואיות לא נמצא כלום. היא עולה טוב במשקל, ולדעת הרופא לא צומחות לה עדיין שיניים. כל סדר היום שלה השתבש, וכעת התחברה האכילה לשינה (דבר שהשתדלתי לפני כן שלא יקרה), והיא נרדמת תוך כדי אכילה. היא איננה מוכנה יותר לקחת מוצץ, ונרדמת רק ע"י יניקה. לאחרונה היא החלה להתעורר פעמים רבות, גם ביום וגם בלילה (לאחר שכבר ישנה לילה מלא), והדרך היחידה להחזירה לישון היא לתת לה לינוק שוב. וכך חוזר חלילה. מאז לידתה היא ישנה איתנו בלילה במיטה (אך בעבר כאמור לא ביקשה לאכול כל הזמן), ניסינו להרדים אותה במיטתה שנמצאת בחדרנו, אך היא איננה מוכנה. האם קשורה התנהגותה לחרדה מפרידה (לאחרונה מרבה לשחק משחקי "קוקו")? האם יש מה לעשות, או שצריך לחכות שיחלוף מעצמו? תודה.

16/10/2002 | 00:41 | מאת: ד"ר אורן קפלן

שרון שלום בגילאים הללו השינויים יכולים לקרות ללא הודעה מוקדמת וגם להשתנות שוב באותו אופן. ככל שהילדה גדלה היא מודעת יותר לסביבתה ומגיבה אליה. אני ממליץ לך להתחיל להוציא את הילדה ממיטתכם, זה רק יהיה יותר קשה בהמשך. אם מה שקורה משבש לך את הלילה או את החינוך שאת רוצה לתת תצטרכי לשקול לשים את הגבולות שלך לעניין. צפוי מאבק מצידה של הילדה אבל סביר להניח שאחרי זמן קצר החיים יחזרו למסלולם. לא כדאי להיות נוקשים מדי, אבל בהחלט כדאי להחליט מהם הגבולות שאתם רוצים לחיות איתם. בגיל 5 חודשים זה בהחלט משהו שאפשר להתחיל לפחות לחשוב ולתכנן אותו. בהצלחה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית