תאומים ואפליה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

14/10/2002 | 17:37 | מאת: יפעת

אני אם לתאומים בני שנה ושלושה חודשים,[בן ובת]. בני הרבה יותר חברותי מבתי,בשל היותו חברותי הוא גורף את מירב תשומת הלב. בתי אינה חברותית כלל [הם נולדו פגים ובתי עברה מס' ניתוחים והיתה במצב קשה]. היא מעדיפה לשחק עם צעצועיה ולהתייחס להוריה בלבד. בנוסף קולה שקט מאוד וכשאנו יוצאים למשפחה בני מקבל יחס מועדף. העניין מתסכל מאוד, אני מודעת לעובדה שלא ניתן לחלק את תשומת בצורה מדוייקת וסטרילית. * האם עלינו להעיר לקרובי משפחתינו להפנות תשומת ליבם גם אל הבת? * כיצד אנו ההורים נקל על בתנו ונווסת נכונה את היחס? תודה מראש

14/10/2002 | 23:55 | מאת: ד"ר אורן קפלן

יפעת שלום במידה וקרובי המשפחה זמינים ומבינים בהחלט אפשר לשתף אותם בדאגתך. עם זאת, אי אפשר בכל סביבה לדאוג לכך, ולכן בינתיים תוכלו אתם ההורים להיות מודעים לכך ולהעניק יחס דומה לשניהם. הם עדיין צעירים מאוד ובוודאי ישתנו במהלך הזמן. אין צורך לדאוג כעת, הדברים עשויים להסתדר מאליהם בהמשך. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית