זקוק לטיפול

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

14/10/2002 | 09:20 | מאת: סיגל

לדר'קפלן שלום בני בן 24 ניסה ואיים להתאבד האם הוא זקוק לטיפול פסיכיאטרי או פסיכולוגי? כמה טיפולים לפי דעתך הוא זקוק? האםיש גוף מסוים שיכול לטפל בו במחיר סביר?לא דרך קופ"ח. אני גרושה ומצבי הכספי אינו מאפשר לי

14/10/2002 | 14:59 | מאת: HERA

סיגל, ראשית כל, יש לך אפשרות לפנות למרפאה לבריאות הנפש שבאזור מגורייך - הטיפול ניתן ללא תשלום, אם כי קורה לעתים קרובות שצריך לחכות המון זמן בתור. קשה לומר אם בנך צריך טיפול פסיכולוגי, פסיכיאטרי או משולב, מכיוון שהערכה צריכה להתבצע ע"י איש מקצוע (פסיכולוג או פסיכיאטר) אשר ישוחח עם בנך ויחליט מה הטיפול הנכון עבורו. גם מס' הטיפולים (או הפגישות) אינו ידוע מראש. זה נקבע תוך כדי הטיפול, לאור התרשמותו של המטפל מתזוזות שחלות אצל בנך, ולאור הרגשתו של בנך, שהוא חזק יותר ויכול להתמודד בעצמו עם משברים. HERA.

15/10/2002 | 00:09 | מאת: ד"ר אורן קפלן

סיגל שלום אני מציע שתפני לייעוץ פסיכיאטרי בשלב ראשון ובמקביל תבדקי אפשרויות לשיחות אצל פסיכולוג. מלבד קופות החולים ישנן מרפאות משרד הבריאות (בריאות הנפש) ומרפאות פסיכולוגיות בתוך בתי החולים הכלליים והפסיכיאטרים. אני מציע לא להמתין ולהתקשר כבר מחר לקבוע תור דחוף. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית