הלוך וחזור

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

14/10/2002 | 09:04 | מאת: שי

שלום, לביתי בת ב-3 יש מנהג מוזר בתקופה האחרונה היא חוזרת על פעולות פעמיים. היא יכולה לצאת מחדר ושוב להכנס ולצאת ואותו הדבר לגבי ירידה במדרגות וכו' . האם יש מקום לדאגה ולטיפול? תודה.

14/10/2002 | 15:02 | מאת: HERA

שי, ההתנהגות של בתך, לפי הדברים הקצרים שכתבת, נשמעת מתאימה להפרעה אובססיבית קומפולסיבית (OCD). לצורך קביעה ברורה ונכונה יותר, כדאי לפנות איתה לאיש מקצוע. השאלה היא עד כמה ההתנהגויות שלה מפריעות לה ולכם? האם קרה משהו לאחרונה, שבעקבותיו היא החלה לחזור על פעולות? HERA.

15/10/2002 | 00:12 | מאת: ד"ר אורן קפלן

שי שלום אדם מבוגר שיראה התנהגות כזו יחשב בוודאי לסובל מהפרעת כפייתית. אולם אצל ילדים התנהגות כזו יכולה להיות טבעית כחלק ממשחק, מחשבות מסויימות ועוד. נסו לראות מתי היא עושה את הפעולות הללו, האם היא מדברת עם עצמה תוך כדי ומה היא אומרת, וכן עד כמה זה תדיר. בשלב ראשון לא הייתי מייד מסיק שיש כאן בעיה, במיוחד אם חוץ מהתופעה הזו אינכם רואים שום דבר בעייתי אחר. בהמשך אם תרצו ייעוץ תוכלו לפנות בשירות הציבורי למרפאה להתפתחות הילד, השירות הפסיכולוגי של העיריה או באופן פרטי לפסיכולוג ילדים שמתמחה בגיל הצעיר. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית