טיפול פעם בשבועיים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

13/10/2002 | 20:08 | מאת: ובאותו עניין

אפרופו מטפלת מאכזבת ונושאים קרובים שנדונו כאן, ברצוני לברר את הענין הזה של תדירות הטיפול. האם מישהו בדק שתדירות של פעם בשבוע הינו יעיל בעוד פעם בשבועיים אינו יעיל? אין ספק שטיפול יתקדם לאט יותר בתדירות של פעם בשבועיים, כשם שהוא יתקדם לאט יותר בתדירות של פעם בשבוע לעומת פעמיים בשבוע. האם סירובם של מטפלים לטפל במטופל המבקש להיפגש עמו בתדירות של פעם בשבועיים מחמת ההכבדה על תקציב המשפחה נובע משיקולי נוחות? גם אם נראה לך שהסוגיה דוסקסה וכו', אני מבקשת תגובתך. אני פניתי למישהו ששמעתי עליו טובות, וביקשתי להתחיל בטיפול פעם בשבועיים מחמת קושי כלכלי. אי-הסכמתו לעזור לי בפורמט הזה, גם אם הדבר נעשה באדיבות, מעורר אצלי תיסכול, כעס ודאגה לגבי מה יהיה הלאה. ואל תפנה אותי לציבורי. כבר הייתי בסרט הזה.

13/10/2002 | 20:19 | מאת: שרון

אני מסכימה עם כל מילה... כשהפסיכולוגית שלי אמרה שיקח לה הרבה זמן להבין "מה הבעיה שלי" אם אני אבוא לטיפול פעם בשבועיים, אמרתי לה שאני לא ממהרת לשום מקום, אני לא מחפשת טיפול "אינסטנט" אבל זה כמובן לא עזר. פעם בשבוע או בכלל לא!! הרגשה נהדרת... אין על מי לסמוך...

13/10/2002 | 22:19 | מאת: אלמונית

היי לשרון ולבאותו עניין אני דווקא חושבת שפעם בשבוע זה לא להיט,שלא לדבר על פעם בשבועיים.הרי מדובר בבקושי שעה של פגישה.פעם בשבועיים עלולים לבלוע את כל הנושאים שדוברו בפעם הקודמת,שלא לדבר על כך שקירבה אי אפשר לבנות מפעם בשבועיים...לפחות לא בהתחלה. לפי דעתי זה לגיטימי שמטפל יציע את דרך הטיפול שהוא לוייאלי אליה,ונדמה לי שזה מוגזם לומר שמטפלים מחליטים על פעם בשבוע-כי זה מטעמי נוחות,זה מאוד הגיוני שמטפל יאמר שזו הדרך שהוא מאמין בה ולא ירצה לסטות ממנה.אם כבר,לפי דעתי פעם בשבוע זה מעט מדיי,אם אתה מגיע ע"מ להתמודד עם בעיות, לעלות אותם לנתח, לטפל, נדרשת עבודה רצינית שפעם בשבועיים יכולים להיות מוקדשים רק לעידכון של מה שקרה לך בכל השבועיים עוד לפני שתגיעו לבעיה עצמה..מדובר ביחסים בין שני אנשים,שצריכים להיבנות בהדרגה,פעם בשבוע לדעתי זה גבולי, פעם בשבועיים זה כמעט לא רציני,זה גובל בביזבוז כסף.אבל זו דעתי,ותאמינו לי שגם אני באותה סירה,לא יכולה להרשות לעצמי מבחינה כלכלית טיפול פעם בשבוע לאורך זמן.ואני יותר מכך יכולה להבין את הרצון להתחיל איכשהו טיפול ולא חשוב באיזו תדירות-אלא רק להתחיל ולהרגיש שכבר אנחנו עושים משהו בכיוון הזה.אבל בכל זאת, מניסיוני זה לא משרת את המטרה התחלתית. אני מאמינה שכדאי לחסוך כסף למטרה הזו-של טיפול ולהתחיל אותו בצורה תדירה של פעם בשבוע,בצורה רציפה ,מאשר מיד למשך פעם בשבועיים. אלמונית

13/10/2002 | 23:27 | מאת: HERA

היי, הרבה פעמים הטיפול מעלה דברים כואבים שיכולים לגרום סבל למטופל, ורק פגישות קרובות - יחסית - יכולות להוות תמיכה טובה ולאפשר למטפל להכיל את המטופל על הצד הטוב ביותר, ולמטופל להתמודד עם כל מה שצף על פני השטח. אני יודעת, מניסיון אישי, שפעם בשבוע לא מספיקה לי. אז למרות ההוצאה הכלכלית (שלמזלי היא "צנועה" יותר משום שאיני גרה באזור המרכז), אני נפגשת עם המטפלת פעמיים בשבוע, כשבמקרים דחופים או בתקופות קשות יש לי את האופציה להוסיף גם פעם שלישית. הרבה מזה תלוי במה מצפים להפיק מהטיפול. לדעתי טיפול, שמבוסס על פגישה פעם בשבועיים, אינו אפקטיבי. אם כי, זה תלוי מה מנסים להשיג. ומה עם האחריות של המטפל כלפי המטופל? אם המטפל חושב, שפעם בשבועיים משולה לטחינת מים, הרי שזו שאיבת כסף לשווא. אפשר למצוא, אני משערת, מטפלים שיגידו "כן" לכל קפריזה או משאלה של המטופל, אבל אז מתפספס משהו חשוב מאוד מהמהות של הטיפול. נכון, העניין הכלכלי בכלל לא פשוט, אבל מדובר בסדרי עדיפויות.

14/10/2002 | 01:13 | מאת: ד"ר אורן קפלן

שלום אין לי הרבה להוסיף על מה שכבר אמרתי ומה שכתבו כאן משתתפות הפורום. ברוב הטיפולים נדרש רצף מסויים כדי לבנות תהליך. ניסיתי את כל האופציות האפשריות החל ממפגש יומי ועד מפגש חודשי ואף פחות. לא שאין אפקט טיפולי, אבל מפגש חד שבועי הוא בד"כ מינימום כדי ליצור תהליך של עבודה ושינוי ופחות מזה אינו מספיק לטעמי. אם המצב הכלכלי לא טוב צריך לדעתי בכל זאת לפנות למרפאה ציבורית ולקבל טיפול במינון מתאים. זה שהיית בסרט הזה לא אומר שההקרנה הבאה תהיה באותה איכות. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית