ADD -H אצל מבוגרים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

13/10/2002 | 12:47 | מאת: דניאל

שלום, אובחנתי בגיל 16 כבעל ADD -H והתחלתי טיפול בריטלין. נעזרתי בריטלין למשך תקופה של כשנתיים ולא רק שזכור לי שלא אהבתי את תגובתי לתרופה ( צורך בסטימולציות,hyperfocus וגם הcrash בסוף זמן השפעת התרופה) גם אינני בטוח עד כמה היא עזרה. מעבר לזה האבחנה היתה לצד אבחנה של דיכאון קליני ומתוך כל הנ"ל איני בטוח בנכונות האבחנה. כיום אני עדיין סובל מדיכאון (אני בן 21) אשר מקשה בצורה ניכרת על התפקוד, יצירת קשרים עם אנשים, וכד', וכמו כן, ברוב הזמן, יש לי קשיים בריכוז למטרת לימוד או כל דבר למעשה שאינו אינטראקטיבי.. האם יש סיכוי סביר להאמין שהאבחנה המקורית לא נכונה? האם יכול להיות שהמצב נגרם כולו כתוצאה מהדיכאון? איך ניתן לוודא את האבחנה, ואילו תרופות קיימות לטיפול בבעיות ריכוז אשר אין להם השפעה קשה כמו ריטלין? בתודה מראש, דניאל.

14/10/2002 | 01:19 | מאת: ד"ר אורן קפלן

דניאל שלום אין קשר בין אבחנה של הפרעת קשב לדיכאון. הן יכולות להופיע ביחד או בנפרד. אבחון צריך להיעשות ע"י אנשי מקצוע מתאימים וצריך לקחת בחשבון שלא מדובר בתחום מתמטי ולכן יש בהחלט גם תחומים אפורים. אני מציע לך לפנות לפסיכיאטר ולברר איתו את השאלות הללו. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית