אבחון אישיות לפי תווי פנים?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

13/10/2002 | 09:35 | מאת: איתי

שלום ד"ר קפלן, אדם שאני נמצא איתו בקשר וירטואלי הדהים אותי בתכונות המדוייקות של תמונות פנים ששלחתי לו דרך הרשת של מספר אנשים שאני מכיר היטב והוא אינו מכיר כלל. רציתי לדעת האם מדובר בתורה מבוססת בעלת תוקף ומהימנות (אני עצמי סטודנט לפסיכולוגיה)? האם היא קבילה על הקהילה המדעית? תודה, איתי

13/10/2002 | 16:20 | מאת: בדוק

מקסימום מדובר באינטואיציות חזקות . למדתי את הנושא לעומק כולל כמה שיטות - אין קשר למציאות. גם הקהיליה המדעית חושבת כך. במאה ה19 היה נפוץ לבדוק לפי צורת הגולגולת - שזה כבר יותר הגיוני אבל גם לא שייך.

14/10/2002 | 01:29 | מאת: ד"ר אורן קפלן

איתי שלום אני לא מכיר שיטת אבחון כזו בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית