שאלה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

12/10/2002 | 02:51 | מאת: שירלי

שלום. רציתי לשאול על שיטות לטיפול. אני אדם שקשה לו להיפתח, ולמרות שאני בטיפול כבר כמעט שנה- עדיין קשה לי לדבר חופשי עם המטפל שלי. מספר פעמים המטפל הציע לי לנסות ולהשתמש בדברים אחרים (במקום לדבר), כמו ציור, שימוש בחומר, ומשחק במניאטורות. יש לו חדר מלא מניאטורות.... רציתי לדעת איך בדיוק עובד הטיפול במניאטורות? מה אני אמורה לעשות איתם? והאם המטפל יכול לגלות ולהבין דברים רק מעצם כך שאני אשתמש בהם? עד עכשיו סרבתי להשתמש בדרכים אלו. למרות שהמניאטורות דווקא מושכות אותי, אני די חוששת מלהשתמש בהם.

14/10/2002 | 01:27 | מאת: ד"ר אורן קפלן

שירלי שלום בעיקרון שימוש בטכניקות של יצירה ומשחק נפוצות כחלק מטיפולים שונים ומאפשרים ביטוי לא מילולי של העולם הפנימי. אני מתאר לעצמי שאפילו הבחירה של מיניאטורות מסויימות ולא אחרות תוכל להיות משהו שיספר לך משהו על עצמך והעדפותיך בחיים. אני מציע לך לנסות ולדבר על זה עם המטפל למרות שאני מבין שזו בדיוק הבעיה שקשה לך לדבר. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית