התמכרות לפורנו

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

11/10/2002 | 17:50 | מאת: רפי

ההתיחסות שלי לנשים היא מאוד גרפית ומלאה בהרבה כעס ומרירות. מצד אחד אני מפחד לדבר עם נשים ואנשים בכלל ומתרחק מהם, כתוצאה מזה אני מלא בפחדים וכעסים . הדבר פוגע בצורה רצינית בחיי . אני בן 30 עדיין רווק ועברתי מספר אפיזודות של דכאון בחיי. הרצף המחשבתי והזכרון שלי נפגעו ואני פשוט נאבק כדי לשרוד בחיי היום יום. אני חי בדירה שכורה עם עוד שותפה - בחורה מאד מושכת ואני מפחד ליצור איתה קשר ולהתקרב אליה. מה עושים? אני נמצא במצוקה .....

11/10/2002 | 22:46 | מאת: ד"ר אורן קפלן

רפי שלום נשמע מדבריך שהבעיה אינה מתחילה ביכולת להתקרב לנשים אלא בהתמודדות שלך עם עצמך בראש ובראשונה. הכעס והמרירות כלפי נשים באופן כללי היא השלכה או ביטוי של עולמך הפנימי ולכן אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ולהתמודד ולעבד את הגורמים שהביאו אותך למצב הנוכחי, ולהביא שינוי, לא רק ביחסיך עם נשים אלא עם הדיכאון וההישרדות. במידה ויש בעיה כלכלית ניתן לפנות לאחת ממרפאות בריאות הנפש במחיר נמוך. אני לא חושב שהעניין הוא כיצד להתקרב אל הבחורה שאיתה אתה מתגורר אלא עם העצמי שלך שמתגורר בתוכך, גם איתו כנראה לא קל לך ליצור קשר ולהתקרב. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית