אדם שנהנה להיות הנפגע- לפסיכולוג

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

10/10/2002 | 14:00 | מאת: אורן

אינני מקצועי וגם אינני יודע איך בדיוק לשאול יש אנשים שתכונת האופי שלהם היא להיות תמיד הנפגעים. אפילו מדבר קטן. ואז תמיד הם מגבים ב " אה אם אתה לא רוצה את חברתי אז לא צריך " ונראה שהם ממש נהנים מלהיות פגועים. הם שומרים טינה לאורך זמן ולכן גם אין להם חברים. קשה ךהתחבר עמם כי כל הזמן צריך להיות עם אצבע על הדופק כדי חס וחלילה שלא לפגוע בהם. אני חושב שזו בעיה נפשית מסוימת אולם אינני יודע את השם המקצועי שלה ואיפוא ניתן למצוא חומר כתוב על הבעיה באינטרנט. בתודה אורן

10/10/2002 | 19:18 | מאת: ד"ר אורן קפלן

אורן שלום נטייה להיפגע בקלות קיימת במצבים רבים ואין לזה שם אחד ספציפי. צריך להכיר את אותו אדם באופן אישי ולהבין את ההסטוריה האישית ונטיותיו האישיותיות כדי להבין את הרקע למצב שאתה מתאר. בברכה ד"ר אורן קפלן

11/10/2002 | 21:01 | מאת: אחת

תסביך הקורבן.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית