מה קורה לילד?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

10/10/2002 | 08:23 | מאת: רוני

שלום, יש לי ילד בן שנתיים וחצי שהתחיל להרביץ לילדים בגן. הוא מהיר תפיסה, התחיל לדבר מאוד מוקדם, ובעל יכולות מוטוריות תקינות. הוא שמח, עליז, סקרן ואוהב מאוד חברת ילדים ומבוגרים. הגננת טוענת שלמכות אין שום סיבה ממשית, לא מתוך מאבק על חפץ או ריב. פשוט באות משום מקום. היא אומרת שצריך ללמד את הילד לתקשר במילים, ממש להגיד לו מה לומר בסיטואציות מסויימות. מה זה אומר? שיש לילד בעיות תקשורת??? בזמן האחרון חל שיפור וכמעט ואין מכות או נשיכות בגן אבל כשאנחנו בסביבת ילדים מחוץ לגן - גן משחקים, כשבאים אורחים - הוא שוב מתחיל להרביץ. הוא מודע לכך שאסור להרביץ ושאני כועסת על כך וגם מספר לי כשהוא מרביץ למישהו בגן. הוא נגמל מטיטולים כבר לפני מס' חודשים וכן עברנו דירה לפני חודש. הגן הוא גן חדש אך הסביבה והילדים מוכרים לו משנה שעברה. האם השינויים האלה יכולים להוות גורם להתנהגותו או שיש משהו נוסף? תודה רבה, רוני.

10/10/2002 | 19:26 | מאת: ד"ר אורן קפלן

רוני שלום השינויים יכולים להיות הסיבה אבל לפי מה שאת מתארת הנטייה לפתרון דברים דרך אלימות החלה קודם. ואכן כשאין מילים לבטא את הרגשות פעמים רבות מבטאים אותם דרך הגוף והמעשה. טוב שהילד ימצא דרכים לביטוי מילולי של רגשותיו לא רק כדי להפסיק את האלימות אלא גם כדי שאיכות חייו תהיה טובה יותר. כדאי להתייעץ עם פסיכולוג ילדים שילווה אתכם. לפעמים עבודה טיפולית עם בעלי חיים עשויה לעזור במצבים כאלה ויש מספר מרכזים שעוסקים בתחום. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית