שונאת

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

10/10/2002 | 03:08 | מאת: מורן

אני ממש שונאת את עצמי, אני חושבת שאני בנאדם ממש משעמם וריקני וטיפש אני כל הזמן מנסה לשחק משחקים עם אנשים ולגרום להם להאמין שאני בנאדם ממש מעניין אבל זה לא ככה ובגלל זה ובגלל עוד הרבה סיבות אחרות כמו זה שאני רגשנית מידי ונפגעת מהכל וזה שאני סנטימנטלית מידי או וזה שלא מצליח לי כלום ושאני ממש לא מוכשרת גורמים לי לשנוא את עצמי יותר.

10/10/2002 | 11:55 | מאת: אדוה

ובכל זאת, אם תעשי חושבים בטוח שתמצאי איזה תכונה אחת או שתיים שאת כן אוהבת. תני לזה צ'אנס. נורא כל לשנוא, וכל כך חשוב לאהוב. אז למה?

10/10/2002 | 19:28 | מאת: ד"ר אורן קפלן

מורן שלום אני לא יודע מדבריך האם חווית העצמי שלך נראתה כך תמיד, אבל בוודאי מאוד קשה לחיות כך הן מבחינת הבטחון העצמי הנמוך שזה יוצר והן מבחינת ההרגשה שאת תמיד מציגה משהו לא אמיתי כלפי חוץ. זה מסוג הדברים שדורש תהליך כדי לשנות ואני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי בגישה דינמית. מדובר בד"כ על תהליך לא קצר, לפחות כמה חודשים ואף יותר, שבהם תוכלי לפתח מודעות רבה יותר לעצמך ולסיבות בגללן את מרגישה כך, ובעקבות זאת לשנות את חוויתך. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית