גירוד מתמיד בפנים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

09/10/2002 | 11:52 | מאת: טובה.

ברצוני לשאול שאלה לגבי בחורה כבת 25. מתי שהיא שקועה בקריאת ספר היא חייבת להתעסק עם הפנים שלה, לפוצץ בכוח מספר פצעים שהופיעו לה וכל הזמן ממששת את הפנים , אם יש לה פצעון חייבת לפוצץ וזה גורם לכיעור , אדמומיות ולא מסוגלת להתפטר מהפצעים,איך אפשר למנוע ממנע שתתעסק עם פניה, הרי היא עומדת להינשא, מה הסיבה לכך ואם אפשר להיגמל מהרגל זה? פניתי לפורום "עור" והרופא אמר שהיא צריכה לפנות לפסיכולוג התנהגותי, מה דעתך? - תודה, טובה.

09/10/2002 | 22:14 | מאת: ד"ר אורן קפלן

טובה שלום רופא העור צודק, מדובר בהתנהגות בעל אופי כפייתי וניתן לטפל בו באמצעות טיפול פסיכולוגי התנהגותי, אפשר להיעזר גם בהיפנוזה. כדאי לבדוק האם התופעות הכפייתיות נגמרות בעיסוק בפנים ולא מאפיינות מצבים נוספים בחיי היום יום. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית