גמילה מצרכים גדולים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

09/10/2002 | 11:03 | מאת: אריה

בני בן ה-4 נגמל מטיטול ומצרכיו הקטנים לפני שנה אבל מצרכיו הגדולים הילד מסרב לעשות בשרותים וכתוצאה מכך הילד מתאפק 3-4 ימים עד שיוצא לו בתחתון אנו ההורים ניסינו את כל שיטות העידוד והפרסים אבל שום דבר לא עזר .השאלה שלי מה לעשות?

09/10/2002 | 16:37 | מאת: HERA

אריה, מומלץ להתייעץ עם פסיכולוג שהתמחה בעבודה עם ילדים. לבעיית גמילה יכולות להיות השלכות לטווח הרחוק, מעבר למאבקים והשכנועים היומיומיים. חבל שתגיעו למצבים של ייאוש ותיסכול, כי סביר להניח שהילד לא עושה בכוונה (או שכן, בשביל "להגיד" לכם משהו). HERA.

09/10/2002 | 22:36 | מאת: ד"ר אורן קפלן

אריה שלום התופעה מוכרת ובד"כ נפתרת מאליה אם לא נכנסים למאבק עם הילד. בד"כ התעקשות מחמירה את המצב. אני מציע לנסות להפסיק להעיר לו לחלוטין. אפשר ורצוי להזכיר לו בדרך עקיפה, למשל כשאתם הולכים לשירותים הכריזו בקול רם על כך והוסיפו מעניין אם גם אתה צריך לשירותים. נסו כך במשך חודש שלם ותראו איך הדברים מתקדמים. על פי רוב לאחר הפסקת המאבק והמאמצים הענין נפתר לבד. במידה ולא קורה כלום בחודש חודשיים הקרובים תוכלו להתייעץ עם פסיכולוג ילדים. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית