דכאון

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

08/10/2002 | 23:48 | מאת: בובי

שלום רב ! בעיית י היא כזאת שעם המעבר לשעון החורף אני מרגיש שונה מעיין תחושת גט לג כזו אני מרגיש בקטע המנטלי לא טוב אני לא יודע מה לעשות האם יש איזה דברים שעליי לשעות בכדי להתרגל ביותר קלות לשעון החורף?בנוסף אני חושש להיכנס לדכאון בחודשי החורף אני לא מבין מה קורה לי בחורף אני פשוט מרגיש חרד ומדוכא לעיתים קרובות יותר בחורף מאשר בקיץ האם יש הסבר לזה ושוב אנא אם יש לך עיצות מעשיות בשבילי אני אודה לך מקרב לב איך לעבור את המשבר הזה ! בתודה מראש

09/10/2002 | 00:10 | מאת: ד"ר אורן קפלן

בובי שלום שיעור הדיכאון בארצות סקנדינביה בהן יש חושך רב בחודשי החורף גדול במיוחד. כנראה שחושך אכן משפיע על נטיות דיכאון ויש אפילו שיטות טיפול בדיכאון באמצעות חשיפה לאור. תן לזמן לעשות קצת את שלו כדי להתרגל לשעון החורף. במידה ואתה מרגיש שאתה נכנס לדיכאון פנה לייעוץ פסיכיאטרי. נסה להיות פעיל ולעשות ספורט זה יכול להועיל. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית