אב"כ

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

08/10/2002 | 14:55 | מאת: טל

שלום, הורי טסו לחו"ל ואני שומרת על אחי הצעירים. קיבלנו מכתב שצריך להחליף את מסכת האב"כ של אחי בן השמונה ושהוא צריך לבוא גם למדידות. הבעיה היא שהוא מסרב להגיע למקום ההחלפה הוא אומר שלא תהיה מלחמה באזור שאנחנו גרים בו ושבכל מקרה הוא לא מוכן לגעת במסכה שלו (אפילו לא בזמן המדידה). הסברתי לו שלא בטוח שתהיה מלחמה ולא בטוח שיפלו טילים באזור הבית שלנו אבל בכל הארץ ילבשו מסכות והוא צריך גם אך גם זה לא עזר . מה לעשות ?

08/10/2002 | 16:37 | מאת: HERA

טל, עושה רושם שאחיך מכחיש לחלוטין את האפשרות שתהיה מלחמה. באופן עקרוני, כולם מקווים שלא תהיה מלחמה, ושלא ניאלץ להתמודד שוב עם אזעקות, טילים ומסיכות. ההתנהגות של אחיך נובעת מתוך חרדה, כנראה. האם יש לך אפשרות לשתף את היועצת בבי"ס או אם יש פסיכולוג חינוכי בבי"ס? כדאי שאדם מקצועי ידבר עם אחיך ויעזור לו להתמודד עם החרדה. HERA.

08/10/2002 | 23:43 | מאת: ד"ר אורן קפלן

טל שלום מעבר להסבר הפסיכולוגי לעניין שהרה מציינת אותו נכון בתגובתה, יתכן שיש גם פתרון פרקטי. התקשרי לפיקוד העורף ובדקי האם יש צורך בהגעתו לתחנה. יתכן שיש פתרון אחר. בהצלחה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית