חוסר בטחון ודכאון

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

08/10/2002 | 10:55 | מאת: r

שלום, אני סובלת זמן רב מחוסר בטחון ואמונה בעצמי, מה שמוביל לחוסר שקט נפשי והתרוצצות חסרת תכלית -מעין פיזור. המצב מדכדך משום שקשה לי לצאת ממנו . זה יוצר אצל אנשים דחייה ממני ואני בודדה מאוד, למרות שאני מתנהגת בפתיחות לכולם. לאחרונה שמתי לב שהחרדה לא נעלמת עם שנת לילה ואני מתעוררת כל יום לאותו סיוט.... חשוב לי לצאת מזה כי אני מרגישה מצד שני שמאוד כדאי לי להגשים את עצמי ולהתבטא כלפי חוץ.

08/10/2002 | 16:47 | מאת: HERA

r, נראה שאת לכודה כרגע בתוך מעגל - חוסר בטחון שמוביל להתנהגות שדוחה אנשים, וזה כשלעצמו מזין את חוסר הבטחון. את כותבת שלא טוב לך עם המצב הזה, שאת לא מצליחה להגשים את עצמך... אם אינך מצליחה לפרוץ את המעגל השלילי בכוחות עצמך, מדוע שלא תעזרי באיש מקצוע? הוא יכול לעזור לך לראות את המעגל, אבל מבחוץ... ומבחוץ הדברים נראים אחרת. HERA.

08/10/2002 | 23:51 | מאת: ד"ר אורן קפלן

שלום את מודעת לכך שאת סובלת מחוסר ביטחון עצמי. המצב גורם להתפשטות של הבעיה שלאט לאט מכרסמת את שגרת יומך ואיכות חייך. סביר להניח שלמה שקורה לך יש סיבה ומקור, וניתן לטפל בזה. לא מדובר בהכרח בתהליך מהיר ומיידי, אבל צריך להתחיל את השינוי היכן שהוא. אני מציע שתפני בשלב ראשון לייעוץ פסיכולוגי ותראי מה יעלה במפגשים. זה עשוי לתת לך קצה חוט לשינוי. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית