שאלה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

08/10/2002 | 09:49 | מאת: נ

האם יש דבר כזה עיוורון פסיכולוגי?, אם כן מתי הוא מתרחש?, האם לחץ וחרדה יכולים לגרום לזה

08/10/2002 | 16:32 | מאת: HERA

נ. "עיוורון פסיכולוגי" יכול להיות היסטריה, או במילים אחרות - כשמנגנון פיזיולוגי לא מתפקד, לכאורה ללא סיבה רפואית מוגדרת. היסטריה נחשבת להפרעת חרדה, ומתרחשת כאשר מבחינה פסיכולוגית אין אפשרות להתמודד עם מאורע מסויים. לעיתים ההיסטריה מתפרצת לאחר מאורע שולי יחסית, שמתחבר למשהו מהעבר הרחוק, ושהודחק עם השנים. HERA.

08/10/2002 | 17:49 | מאת: נ

אבל מה קורה לבנאדם הלוקה בזה?, האם הוא באמת לא רואה(רואה שחור) או שהוא רק חושב שהוא לא רואה

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית