משיכת שיער

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

07/10/2002 | 23:52 | מאת: ת

בני בן חודש וחצי ובימים האחרונים הוא מראה התנהגות מוזרה. כשהוא נמצא בעריסה ובוכה , הוא מושך בידו האחת בחוזקה בשיער ראשו. מה משמעות הדבר ?

08/10/2002 | 00:01 | מאת: ד"ר אורן קפלן

ת שלום מריטת שיער אצל תינוקות אינה תופעה נדירה. היא מתרחשת גם אצל מבוגרים ואז בד"כ זה נחשב לבעיה. אחת ההשערות האפשריות לגבי התנהגותו הוא שמשיכת השיער שגם גורמת לכאב מסיטה את תשומת הלב לכאב אחר או משהו לא נעים בגללו התינוק בוכה. גוף האדם בנוי כך שאי אפשר להרגיש כאב בשני מקומות בעת ובעונה אחת. נסו להסיט את ידו בעדינות ולמלא אותה בכף ידכם או בדובי או בשמיכה כך שיוכל למשוך בהם ולא בשיערו. בד"כ התופעה נעלמת מאליה ואין מה לדאוג לעת עתה. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית