באופן דחוף,מודאגת

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

07/10/2002 | 13:44 | מאת: c.c

שלום בן של חברתי בן 24 ,מאז שחרורו מצה"ל הוא אינו עובד ולא מוצא עבודה לאחרונה הוא רב עם אימו בכדי שתעזור לו בנושא כל שהוא ומשסרבה ולא הסכימה איתו הוא איים להתאבד וחזר על זה כמה פעמים באותו היום . הוא איים גם בעבר להתאבד ואף ניסה בהיותו בן 16 משום שרצה שאימו תחתום לו בכדי שיוכל להוציא רשיון על אופנוע הוא בלע כדורים והובהל לבית חולים אימו מאוד מאוד מודאגת ומבקשת את עזרתכם באופן דחוף ביותר. תודה מראש cc

07/10/2002 | 23:37 | מאת: ד"ר אורן קפלן

שלום אכן יש מקום לדאגה. יתכן שמדובר בבחור שלא לוקח ממש אחריות על חייו ומעשיו וכנראה גם משתמש בדרכים מניפולטיביות וילדותיות להשיג את מה שהוא רוצה. כמובן שבלי הסכמתו אי אפשר להפנותו לטיפול נפשי למרות שהוא בוודאי זקוק לו. אולי האם תוכל לקבל ייעוץ מקצועי מה לעשות. היא יכולה להיעזר בשירותי הרווחה העירוניים או עם פסיכולוג, רצוי בעל גישה והבנה לטיפול משפחתי. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית