אחיינית מפגרת

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

06/10/2002 | 23:45 | מאת: נועם

שלום דוקטור. רציתי להתייעץ עימך לגבי מצב נוראי. לאחותי נולדה ילדה אחת והיא אובחנה כמפגרת. זה לא הפתיע אותנו במשפחה,ראינו שמשהו אצלה לא בסדר ממזמן. אחותי ובעלה הכחישו ולא ראו כלום. הם אנשים סופר אינטיליגנטים , בעלי השגים מרשימים ומצב כלכלי מצוין אבל כנראה שקבלת האמת כל-כך כואבת שהם לא עמדו בה. עכשיו אחרי שכמה מומחים אמרו את שלהם האסימון מתחיל לרדת והירידה הזאת מורידה אותם ביגון שאולה. הלב נשבר לכולנו במשפחה המורחבת והמלוכדת. המצב כיום הוא שהילדה בעצם לא מקבלת שום טיפול המותאם למצבה. מברורים שערכנו מצאנו שיש כל כך הרבה טיפולים שיכלו לעזור לה ולקדם אותה. מה עושים? איך משכנעים אותם להעניק לה את שהיא כל-כך צריכה? ניסינו כולנו לדבר, להסביר ,לשכנע וכלום לא עוזר. השנים עוברות והזמן הרי כל-כך קריטי במצבים כאלו. בעצם זו ממש הזנחה פושעת. מה עוד אנחנו יכולים לעשות? רוצים מאוד לקרוא את דעתך. תודה רבה.

07/10/2002 | 23:52 | מאת: ד"ר אורן קפלן

נועם שלום מה שאתה מספר באמת עצוב מאוד. כל מה שתוכלו לעשות הוא להמשיך ולדבר על ליבם והגיונם כדי שיפנו את הילדה לאבחון מתאים ולטיפולים מתאימים. בסופו של דבר הם ההורים ועם כל הכאב לא תוכלו לעשות דבר ללא הסכמתם. הציעו להם לפנות למומחה בתחום שיתן ייעוץ על הטיפולים המתאימים ואולי דרך זה הם יסכימו. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית