אני חצוייה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

06/10/2002 | 19:07 | מאת: קסנדרה

אהרון היי. לא הבנתי למה התכוונת, תנסה להסביר לי במילים ברורות. קסנדרה.

06/10/2002 | 22:40 | מאת: אהרן

שלום קסנדרה. אני לא מבין מה את רוצה להוכיח באותו קטע פיוטי שכתבת. איזה היקש לוגי בדיוק את מתכונת לעשות על מנת לסתור או להוכיח שעולמך הרוחני אינו מסתיים בחומר. חשבתי שהדברים שאני מנסה להעביר לך לא מסתדרים לך ולא מדברים אלייך וכנראה את צריכה זמן לעכל אותם וזה בסדר. מכול מקום אני אנסה לתמצת את דעתי לגבי המבנה של האישיות. 1.מוטיבציה ורגש. קיימים בתוכנו כוחות -דחפים ומניעים- הגורמים לפעולות ומשפיעים עליהם כוחות אלו נקראים רפלקסים ,אינסטינקטים . 2.שכל. את יכולה להבחין בתכונה רציונלית בתוכך שמאפשרת לנתח את העולם ולהרכיב יעדים לעצמך אולם השכל הוא כלי מעין מחשב שמזינים אותו בשאלה והוא מוציא תשובה אופטימלית לתנאים הרגעיים. 3.התנהגות והרגש הקשור בה. זה הוא הביטוי הברור של האישיות . 4.נשמה. נמצא בתוכנו מנגנון פיקוח שמאפשר להעריך את הפעולות שאת עושה ,להחליט החלטות עצמאיות. מנגנון זה עוזר לנו לרסן את הדחפים המתרוצצים בנו ,לשפוט דברים לפי אמות מידה שלא בהכרח הם נעימות לנו.דברים כמו יושר ,צדק, וכו.. יסודם פה. אדם בריא זה אדם שמבין את כול המרכיבים שמניתי ונותן לכול אחד מהם ביטוי מאוזן בחיים שלו. בברכה אהרן.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית