מה אפשר לדעת ע"פי ציור של ילד בן 4 וחצי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

06/10/2002 | 15:10 | מאת: מירי

לפסיכולוג שלום: אני אם לילד בן 4 וחצי . ילד רגיל לחלוטין קצת שובב. משהו שמטריד אותי לגבי הציורים שלו שאולי פסיכולוג יוכל לפענח אם בכלל כשהו מצייר דמויות של אנשים אמא אבא ילדים הראש תמיד תופס את כל הדף כולל עניים גדולות וענקיות מין משהו מיפלצתי ולמטה שני קווים קטנים מאד שזה רגליים ולמעלה ש ני קווים קטנים שזה אמור להיות ידיים , בקיצור משהו כמו חייזר . ואני שואל מה זה אומר לך כפסיכולוג קליני ולמה הציורים שלו בכלל לא ברורים ובדר"כ סתם קישקושים? האם בגיל כזה זה בסדר? או שאני סתם אמא לחוצה? תודה מראש מירי

06/10/2002 | 16:39 | מאת: ד"ר אורן קפלן

מירי שלום אני נזהר מאבחונים פסיכולוגיים וירטואליים. בעיקרון גם כשמנתחים מבחנים פסיכולוגיים הם חייבים להיות על רקע כלשהו. אם את לא מודאגת מבעיה ממשית בעולם החיצוני אין צורך להיות מודאג מהציורים. זה אמור להיות להיפך, אם יש בעיה מנסים להבין את העולם הפנימי ע"י הציורים. במידה ואת באמת מודאגת פני לפסיכולוג ילדים. תוכלי להתייעץ בשירות הפסיכולוגי החינוכי של העיריה. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית