הפיגוע אתמול בנתניה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

02/01/2001 | 13:09 | מאת: אילנה

שלום רב, אני תושבת נתניה ואתמול הייתי עדה לפיגוע שהיה בנתניה, ז"א לא הייתי ממש שם אלא מעבר לפינה ושמעתי את שלושת הבומים הנוראיים וראיתי את הלהבות ואת עמוד האש הענקי שהגיע עד לשמיים וכמה שזה היה מפחיד ונוראי. כמובן שנורא נבהלתי ולקח לי קצת זמן להרגע אך טוב שלא הייתי לבד אלא עם עוד הרבה אנשים ואת הבהלה והפניקה והצעקות של כולם אחרי הפיגוע אני מקבלת ויש דברים שאני מבינה בהתנהגות גם שלי וגם שלי אחרים ומקבלת וזה בסדר מבחינתי. אבל ... מאז אתמול לא מפסיקות לרעוד לי הידיים כמובן שלא באותה עוצמה כמו שהן רעדו נניח ב1/2 - שעה הראשונה אבל הרעד לא מפסיק. אני מצליחה לכתוב ולהדפיס במחשב בעבודה פשוט עושה הכל יותר לאט, גם המצב רוח קצת מדוכדך אבל אני מתפקדת בסדר ואפילו מתכננת ללכת למספרה היום אחה"צ. אז מה הרעד הזה? האם זה נורמטיבי אחרי אירוע כזה? ומה לעשות? אודה על תשובה מהירה אילנה

02/01/2001 | 14:26 | מאת: adi

לאילנה, יש פורום נוסף, שנקרא: "פורום הלם-קרב" את יכולה לכתוב גם שם. עדי

02/01/2001 | 17:09 | מאת: אופיר

בנסוף למה שעדי כתבה.....אני קראתי פעם אל התופעות הפיסיולוגית שהלם גורם בין היתר מיסתבר שבלוטת יתרת הכילייה,ובלוטת יותר המוח מפרישות הורמנוים מסוימים בכמויות מאוד גדולות כמו אנדרנלין,קורטיזול ועוד כמה שאני אל זוכר את שהמות בכל אופן,קראתי שאחד מהורמנוים האלה גורם לרעד בגוף...... אני משער שאחרי ש אתה עד ראייה לכזה דבר,זה לא טראומה שנישכחת מהר.......(עדי,ד"ר פלד,אם אני טועה נא לתקן) כל התיאור הפיסיולוגי בטוח שלא נותן לך נחמה,אבל אותי אחרי שעכשיו את מבינה מה הולך בתוכך...אולי התופעות הגופניות פחות מפחידות אופיר

02/01/2001 | 17:29 | מאת: ד"ר דרור גרין

אילנה יקרה, התגובות לטראומה הן רבות ושונות. אין ספק שהאירוע השפיע עליך, וזה טבעי. יש תופעות שמופיעות בזמן התרחשותם של אירועים טראומתיים, ורעד בידיים הוא תגובה נורמלית. לעתים, מופיעות תופעות מאוחרות יותר, ואם תרגישי שהשפעת האירוע מטרידה אותך גם מאוחר יותר כדאי שתפני לבקשת עזרה. בפורום 'הלם-קרב' שאני מנהל משתתפים נפגעי הלם-קרב וגם אחרים שהאירועים האחרונים השפיעו על חייהם. את מוזמנת להצטרף אלינו, ולהיעזר גם בנסיונם של אחרים. זוהי הכתובת שלנו: http://doctors.co.il/forums/list.php?f=66&t=13565&a=2 נשמח לראות אותך אתנו. בידידות, דרור גרין

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית