אני חדש פה ויש לי שאלה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

06/10/2002 | 13:55 | מאת: ליאור

שלום, רציתי לדעת מה המשמעות של טיפול תרופתי - בכדור הנקרא "פריזמה" נניח "מישהו" עובר משבר. המשבר בא לידי ביטוי בסוג של מתח/דיכאון/לחץ שכזה והא מקבל- עם מרשם כמובן -את כדור הפריזמה. ונניח שהשישהו הזה מאמין/מקווה שמהמשבר הזה שהוא עובר הוא בסופו של דבר ייצמח ויגדל. האם הכדור מעמעם את היכולת לשמור על פוקוס על תהליך הצמיחה. האם הוא מעמעם מכהה את החושים על מנת להקל על הכאב הרגשי, אבל בכך מונע להתמקד בתהליך שצריך לעבור. הרי שום דבר לא קורא סתם וכל סיטואציה היא שיעור עבורינו אז אולי הכדור הוא סוג של התערבות לא טבעית. הייתי מאוד שמח אם היו עונים לי במהרה, ואנא - רק יודעי דבר. תודה רבה ולהתראות

06/10/2002 | 16:52 | מאת: ד"ר אורן קפלן

ליאור שלום הפורום הזה אינו דן בנושא תרופות אלא רק בנושאי פסיכותרפיה. אני מציע שתפנה לאחד מהפורומים הרפואיים. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית