טיפול קבוצתי אנליטי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

06/10/2002 | 00:27 | מאת: גל

אני עומדת להתחיל בקרוב טיפול קבוצתי אנליטי. רציתי לדעת מהו בדיוק סוג הטיפול הזה, מה מייחד אותו מסוגי טיפול אחרים ובאיזה מקרים הוא יכול להיות יעיל יותר מטיפול פרטני?

06/10/2002 | 08:54 | מאת: ד"ר אורן קפלן

גל שלום אני לא יודע מה כולל הטיפול האנליטי. סביר להניח שמדובר בטיפול בגישה פסיכואנליטית דינמית שדי דומה מבחינת השיטה לטיפול האישי הפסיכולוגי ארוך הטווח המסורתי. בקבוצה כזו הדיון בד"כ פתוח לחלוטין כמו בטיפול אישי, וישנה התייחסות לתהליכים הקבוצתיים והאישיים, המודעים והלא מודעים בקבוצה. אחד מיתרונות השיטה על פני טיפול אישי שיש תהליך קבוצתי ולכן ניתן לבחון דברים שבמפגש אחד על אחד לא תמיד קורים בחדר. פעמים רבות משלבים בין הטיפול הקבוצתי והאישי. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית