פלירט וחלום מפחיד

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

05/10/2002 | 20:36 | מאת: חולמת

הלילה חלמתי חלום שנורא מפחיד אותי ואני ממש מבקשת עזרה. אבל קודם הקדמה קטנה. אני נשואה לבעל מקסים שאני מאוד אוהבת ויש לנו שני ילדים קטנים. לפני כמה חודשים הכרתי גבר אחר ו"נדלקתי" עליו ויש ביננו פלירט. המגע היחיד שהיה ביננו זה נשיקה קטנה על השפתיים. הסיבה שלא קרה משוה רציני היא כי אני לא רוצה לבגוד בבעלי. החלום: אני עומדת בחלון ביתי ומסתכלת החוצה... בעלי נמצא בחדר של הילדים... אינ מרגישה מאוד עייפה... פתאום בעלי יוצא מחדרם והולך למטבח ונכנס אליו... אני מסתובבת אליו ורואה רק את גבו וקוראת לו בשמו... הוא ממשיך ללכת ולא מסתובב אלי ואני קוראת לו בשמו פעם אחר פעם... פתאום אני מרגישה שאני נופלת לתהום... נופלת ונופלת... וממשיכה לקרוא בשמו... ואז התעוררתי... אני חייבת לציין שממש הרגשתי את הנפילה, פיזית... אחרי החלום הערתי את בעלי וסיפרתי לו על הפלירט... אני רוצה הסבר לגבי החלום, אם אפשר... אני נורא בלחץ ממנו... אני מפרשת אותו בכך שנורא היה לי קשהמביחנה נפשית עם הפלירט, ושאני פוחדת ולא רוצה לאבד את בעלי ולכן חלמתי את זה... אני רק מקווה שזה לא מסר שאחד מאיתנו הולך למות... בבקשה עזרה!! תודה

05/10/2002 | 21:11 | מאת: ד"ר אורן קפלן

חולמת שלום חלום הוא דבר אישי ומספר לך משהו מבפנים. מטבעו הוא מוצפן ומשמעותו אינה ישירה. את מפרשת את החלום כביטוי למתח בו היית שרויה בעקבות הגבר שהכרת, וכנראה שלא יכולת לשאת את הענין וסיפרת אותו לבעלך. חלומות אינם מנבאים מסר עתידי אבל החשש שאולי זה נבואת מוות מספרת עד כמה את מתוחה ומיוסרת מבפנים. חלומות בהם חווים נפילה נפוצים למדי ומבטאים בד"כ חששות או רגשי אשמה. יתכן שבזה מסתיים העניין לאחר שבעלך שותף לסודך. כדאי להשקיע בכל זאת מחשבה על מה שקרה עם אותו גבר, זה בוודאי לא רק יד המקרה. בברכה ד"ר אורן קפלן

05/10/2002 | 21:43 | מאת: חולמת

תודה על תשובתך המהירה... לאחר שסיפרתי לבעלי,ישבנו ביחד והחלטנו איך ממשיכים מכאן... כמובן שהחלטתי לסיים סופית את הקשר עם הגבר האחר... ברור שיש דברים שגרמו לי לעשות את מה שעשיתי וברור שאצטרך לתת את הדעת על כך אבל מה שהרגיע אותי בעיקר זה שאמרת שהחלום הוא לא נבואת מוות ואכן התייסרתי נורא על מה שעשיתי...

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית