חרדות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

04/10/2002 | 18:25 | מאת: תמר

מזה כשנה אני סובלת מחרדות (לא התקפי חרדה). מדובר במחשבות בלתי פוסקות על מחלות שאני עלולה לחלות בהן, מחשבות על כך שעלולים לחטוף אותי, על דברים רעים שיקרו לאבא שלי או לחבר שלי וכו'. בנוסף, כאשר אני צריכה לסוע מחוץ לעיר כבר יום יומיים קודם אני נתקפת בפחדים: האם יקרה לי משהו בדרך וכו'. הלכתי לטיפול אצל פסיכוטראפיסטית והיא טוענת (לאחר מס' פגישות) שהכל אצלי בסדר גמור ואני לא זקוקה לטיפול!! אני לא מסכימה איתה!! מה עלי לעשות???

04/10/2002 | 21:56 | מאת: ד"ר אורן קפלן

תמר שלום מה שאת חווה שייך למשפחת החרדה ואכן הוא אינו התקפי חרדה. מדובר במחשבות טורדניות שמעוררת אי שקט ואשר אינך מצליחה להילחם בהם. תוכלי לקרוא מעט יותר בקישורים הבאים: http://www.psychologia.co.il/anxiety30.htm http://www.hadassah.org.il/hebrew/PUB/obses/1.htm ניתן לטפל בבעייה הן בטיפול פסיכולוגי והן בטיפול תרופתי, תלוי במצב, בהסטוריה האישית שלך, בדברים שמטרידים אותך באופן כללי ועוד. אני מציע לך לפנות שוב לפסיכולוג קליני המתמחה בנושא ולהתייעץ איתו. בברכה ד"ר אורן קפלן

05/10/2002 | 15:12 | מאת: הכוהנת

לתמר שלום. הכל מתחיל ונגמר בתפוח ההוויה. משמע הכל מתחיל בשאלה אם לעשות משהו או לא, כי אם נוקטים ביוזמה לוקחים עליה אחריות ויש לתת אחר כך את התשובות לתוצאות. האם צדקנו, למה לא מנענו, ואם לא היינו עושים מה היה קורה?בקיצור, ילדה, לא ניתן לחיות בלי להיות אקטיביים, ואקטיביות נושאת את מחירה, ועליך להחליט אם את נעלמת לתוך הצללים או ממשיכה.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית