זיו פניך

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

03/10/2002 | 23:25 | מאת: סקרנית

ד"ר קפלן מדוע אתה לא מצרף את תמונתך למקום המיועד בראש דף הפורום? אני מאוד סקרנית לראות את תמונתך. הסקרנית.

04/10/2002 | 23:07 | מאת: ד"ר אורן קפלן

סקרנית שלום גם אני שואל את עצמי האם לשים את התמונה, ומאחר ואני עדיין מתלבט אני מבין מכך שכנראה בינתיים עדיף שלא. יש יתרון מסויים להעדר התמונה והוא מקור התלבטותי העיקרי. הפורום הזה אנונימי לגמרי ומאפשר לאנשים לפנות בלי צורך להתחייב ולהזדהות. העדר התמונה שלי מאפשר אולי לכל אחד לדמיין מי נמצא מאחורי המקלדת ולהתאים זאת לצרכיו. בפסיכואנליזה פרויד הציב את עצמו מאחורי הספה בזוית שהמטופל אינו רואה את המטפל, וכך מתקיימת עד היום פסיכואנליזה פורמלית. החופש מהנוכחות הפיזית של הפסיכולוג מספק לעיתים תנאים חשובים לטיפול נכון וכמובן מעורר באופן טבעי גם סקרנות ומחשבות לגבי אותו אדם בלתי נראה. אמנם כאן לא מדובר בטיפול אבל אני לא מצאתי עדיין את היתרון של הוספת התמונה על פני החסרון בכך. בינתיים אני מרגיש יותר חופש לעצמי ולמשתתפי הפורום כשתמונתי אינה מופיעה ואנונימיות הפורום נשארת כך. אולי אשנה את דעתי בעתיד אבל לעת עתה נסתפק בהיכרות על סמך כתיבתנו בלבד. בברכה ד"ר אורן קפלן

05/10/2002 | 16:24 | מאת: סקרנית

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית