היפנוזה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

03/10/2002 | 20:53 | מאת: נוי

הי קראתי שיש אחוז מסויים של אנשים שמסוגל להיכנס להיפנוזה בצורה מאוד עמוקה,כ 5 אחוז נדמה לי.האם יש קשר בן יכולת כזו למנת משכל או לכל תכונה אחרת? נוי

03/10/2002 | 22:38 | מאת: ד"ר אורן קפלן

נוי שלום כנראה שיש קשר מסויים. מחקרים מסויימים מצאו שלאנשים עם יכולת אינטליגנציה גבוהה נטייה גבוהה יותר להיכנס להיפנוזה ביתר קלות. אגב, זה לא בהכרח מעיד על עומק הטרנס. בעיקרון עומק הטרנס ההיפנוטי הוא רצף כך שאי אפשר למדוד בדיוק את אחוז הנכנסים לטרנס עמוק. מקובל לחשוב ש 5 עד 20 אחוז אינם מצליחים להיכנס כלל להיפנוזה והשאר נכנסים בעומק כזה או אחר. גישות מודרניות של היפנוזה טוענות שכל אחד יכול להיכנס להיפנוזה ושניתן לרכוש מיומנות בכניסה לטרנס עמוק יותר. בברכה ד"ר אורן קפלן

04/10/2002 | 21:57 | מאת: נוי

ואיך אפשר לדעת שאני בהיפנוזה ולא סתם מדמיינת? ודבר שני,מה היא ההגדרה של אינטליגנציה גבוהה?מנת משכל גבוהה או יכולת להבין דברים בצורה מהירה? תודה נוי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית