"מאניה-דיפרסיה" של נוכחות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

02/10/2002 | 13:33 | מאת: אלמוני

היי לפעמים,בחברת אנשים,ישנה הרגשה(מצידי) שנוכחותי ממלאת את החדר,גם אם איני אומר הרבה,ולעיתים ההרגשה היא שנוכחותי כמעט אינה נמצאת בחלל,כאילו הפכתי שקוף ובלתי נראה.האם הנכם מכירים בעייה שכזו,ואם כן מדוע נגרמת?ומהם דרכי ההתמודדות?

02/10/2002 | 23:11 | מאת: ד"ר אורן קפלן

אלמוני שלום הרגשת נוכחותך היא חלק מדימויך העצמי וכשריך החברתיים. וסביר להניח שמה שאתה מרגיש משקף פערים מסויימים בחוויה שלך את עצמך שלפעמים היא מצויינת ולפעמים בשפל. אם זה אכן כך סביר להניח שאתה מרגיש גלים בחווית העצמי שלך או התלבטויות במצבים שונים בחיים. במידה ואתה מוטרד מכך תוכל לפנות לטיפול פסיכולוגי להבין ולהתמודד עם העניין. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית