חלום שחוזר על עצמו כבר שנים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

02/10/2002 | 12:17 | מאת: חיפושית

שלום, יש לי חלום שחוזר על עצמו כבר כמה שנים לסירוגין, וממש טורד את שלוותי, אני חולמת שאני נמצאת בסיטואציה שבה אני נמצאת בשדה תעופה גדול, ואני יודעת שעלי לעלות לטיסה, אך אני תמיד נחרדת לגלות שאין לי דרכון, או שאין לי כרטיס טיסה, ואני תמיד מנסה להתגנב פנימה לטיסה, אני מתעוררת תמיד מהחלום כאשר אני יודעת שתיכף אני עומדת להתגלות כנוסעת סמויה, ותמיד אני מתעוררת בחרדה גדולה. מה לדעתך החלום הזה מייצג או מסמל בחיי? תודה חיפושית

02/10/2002 | 16:35 | מאת: ODDY

אני לא פותר חלומות אבל מנסיוני בחיים וממה שאת אומרת נראה כי את רואה את כולם כטובים ממך כולם מסודרים ומאורגנים והביטחון העצמי שלך כנראה לא בדיוק במיטבו . למרות שאת מבצעת כל דבר על הצד הטוב ביותר ואפילו את שגיאותייך את מצליחה להסתיר במקצועיות . וכשאת הגעת ונמצאת בחברת אנשים את רואה עצמך כמי שאינה שייכת ומשתדלת לצמצם נוכחות כמה שיותר . למה??. הרי הצלחת יפה יותר ולא פחות מאף אחד בסביבתך הקרובה ,,,

02/10/2002 | 23:59 | מאת: חיפושית

ראשית, תודה לכל המגיבים. אני מנסה כבר הרבה זמן להבין מה משמעות החלום הזה עבורי. יכול להיות שאני מרגישה שאני מנסה לצמצם את הנוכחות שלי כפי שמציע ODDY, יכול להיות שהחלום מצביע על נקודה שלילית באופיי, שהוא השכחנות הכרונית שלי בכל מה שקשור בלהיות עם "הרגליים על הקרקע" :להגיע בזמן לעבודה, לזכור פגישות והבטחות שלי לזולת. ואולי זה שאין לי דרכון או כרטיס טיסה, מסמל את התוצאה של השכחנות הזו, ומזכיר לי שאני יכולה "להסתבך עם החוק". לעתים כשאני מאחרת למקום אליו אני צריכה להגיע, החרדה פשוט משתקת אותי, ואני יודעת שתמיד יהיו לכך השלכות, תמיד היה לי דימוי אצל הקרובים אליי ואצל בני משפחתי של אדם "מעופף", וזכיתי להקנטות רבות על כך. בכל מקרה, אני מסכימה עם ד"ר אורן קפלן, שפרשנות מסויימת אינה יכולה להתקבל על סמך אירוע בודד כמו חלומות, אלא צריכה להתבסס על היכרות עמוקה יותר עם הנפשות הפועלות. יכול להיות שטיפול ממושך הוא באמת צורך גדול עבורי, ואולי אלך לטיפול כזה.(-: ....

02/10/2002 | 23:16 | מאת: ד"ר אורן קפלן

ח. שלום חלום הוא דבר אישי ולכן פירושו אינו אוניברסלי. חשבי על החלום ונסי לזרוק לעצמך אסוציאציות על משמעותו עבורך. פירוש חלומות פסיכולוגי יכול להיעשות רק על רקע היכרות ובשיתוף מלא, לפחות לפי גישתי. בברכה ד"ר אורן קפלן

02/10/2002 | 23:24 | מאת: סליחה

ישנם הרבה סימבולים וחלומות משותפים להרבה אנשים שפירושם זהה כמעט ללא הבדל. כמובן ש"הלבשת" ההסבר באופן אישי הרבה יותר קלה כאשר נמצאים פנים מול פנים. מה המשמעות בחלום של: נחש? שינים נשברות?

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית