מיואשת

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

01/06/2000 | 15:20 | מאת: ניצן

למרות שעוד לא התייחסתם להודעתי הקודמת (העיניין מאוד מציק ואתם אולי לא יכולים לעזור)אבל בהמשך לדבריי...מה ההבדל בין הפרעות האובססיביות השונות?,אם אפשר לתת שמות,או שמות ספרים בנושא,עצות איך לדבר עם אחי(בהתחשב בזה שהוא עצבני כשמדברים איותו על זה ויש דרך לדבר איתו שהוא פחוט מתעצבן אבל היא לא עוזרת)האם הוא מבין שזאת הפרעה בכלל?להגיד לו אתה חולה וכדיי שטתפל בעצמך כדי?(זה מאוד לו עוזר),הוא טוען בעצבנות שזאת לא מחלה ומחלה זה רק דבר גופני ושהדברים שהוא עושה הם בסדר גמור (למרות שעל דברים אלו הולך לו כל היום ואף הלילה)וזה רק נעשה יותר גרוע. בבקשה תתנו לי עצות ושיטות(תחסיסים פסיכולוגיים אם יש כאלה)איך לדבר איתו בצורה שאולי זה ישפיע במשהו

01/06/2000 | 23:27 | מאת: טלי פרידמן

ניצן שלום, אני חושבת שאת לוקחת על עצמך יותר מדיי אחריות. אמנם מדובר באחיך, וניכר כי את דואגת לו מאד, אולם את לא מסוגלת לעזור לו לבדך, ללא עזרה מקצועית. את יכולה לנסות למצוא אתרים באינטרנט שעוסקים בתופעה של כפייתיות או בכינויה הלועזי( OCD (OBSSESIVE COMPOLSIVE DISORDER . בעזרת אתרים אלו תוכלי לקבל יותר מידע על הפרעת הכפייתיות. אולם אין לי מושג אם זו האבחנה המדוייקת המתאימה למצבו של אחיך. עליו להגיע לאיבחון מקצועי ולטיפול. לדעתי, עליך להעיר את תשומת ליבם של אנשים נוספים הקרובים לו (הורים לדוגמא) ולשתף אותם בדאגתך לאחיך. אולי יחד תוכלו למצוא פתרון יצירתי כיצד לגרום לו להגיע לטיפול או ייעוץ. בהצלחה, טלי פרידמן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית