האם פסיכולוג יכול לעזור?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

01/10/2002 | 07:48 | מאת: חגית

אני בת 30 נשואה ואם לשניים. שאלתי קשורה לשרות המילואים של בעלי. אני יודעת שאף אחד לא נהנה מהחוויה הזו, אבל אצלי העניין כרוך ממש במצב של דיכאון, בכיות וקושי לתפקד שהולך ומתגבר לקראת תחילתו של השרות ונמשך לאורך המילואים עצמם. הסיבות לקושי הרב רבות ואני מודעת לחלק מהן, אבל המצב עדיין בעיינו שיש לי קושי רב עם כך והמצב חוזר על עצמו באופן אקוטי מדי שנה סביב המילואים ולאורך השנה כולה ברמה מינורית יותר יש בי חשש מפני התקופה הזו. שאלתי היא האם פנייה לפסיכולוג ותאור הבעייה (בצורה מפורטת יותר כמובן), עשויה לסייע בהקלת או שינוי השרות שבעלי עושה כך שלא יהיה ארוך, או רחוק או אפילו לא יהיה בכלל. תודה. חגית

01/10/2002 | 21:41 | מאת: ד"ר אורן קפלן

חגית שלום תוכלי לפנות לפסיכיאטר ולהתייעץ בנושא. בצבא יש התחשבות בד"כ בבעיות הקשורות לבית, אין ספק שלצורך זה בעלך צריך להסכים לשתף פעולה. את יכולה לנסות. בברכה ד"ר אורן קפלן

07/10/2002 | 08:34 | מאת: חגית

האם תוכל להמליץ לי על מישהו מסויים אליו כדאי לפנות?

03/10/2002 | 13:50 | מאת: אא

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית