פרידה ממטפל

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

01/10/2002 | 00:07 | מאת: אן

אני נמצאת בטיפול כבר שנתיים. קשורה ביותר למטפל, מעריכה אותו, מעריצה ומכבדת. הדבר המפחיד ביותר בעבורי זה להפסיק את הטיפול או להפסיק את המשענת הנעימה הזו שיש לי. מה עושים? איך נפרדים? האם ניתן לשמור קשר עם המטפל לאחר גמר הטיפול? אני לא מדברת על קשר רומנטי. אלה קשר חברי וידידותי.

01/10/2002 | 21:48 | מאת: ד"ר אורן קפלן

אן שלום נושא הפרידה מהמטפל לאחר תקופה ארוכה של טיפול צריך כנראה להיות נדון בתוך המפגש הטיפולי ולקראת הפרידה נדרשת הכנה מתאימה. השאלות שלך חשובות ויש להם מקום בטיפול. אינני יודע כיצד הדברים יתרחשו בפועל, אבל התשובות צריכות לעלות כחלק מתהליך. אני מקווה שתצליחי למצוא עם המטפל את המענה הנכון לך ולו. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית