טיפול

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

30/09/2002 | 23:25 | מאת: רונן

הי מה זה טיפול התנהגותי,כלומר מה עושים בו והאם זה קשור לתורופות או אישפוז? תודה רבה רונן

30/09/2002 | 23:41 | מאת: ד"ר אורן קפלן

רונן שלום טיפול התנהגותי אינו קשור כלל לתרופות או אישפוז. הוא עוסק בשינוי הרגלי התנהגות בעייתיים באופן ממוקד. לדוגמא, אדם שחרד מכלבים יעבור בטיפול התנהגותי חשיפה לכלבים, יראה שהם לא באמת מפחידים ויתגבר על הפחד. באופן דומה מטופלים בעיות שונות בגישה שאינה נכנסת לעומק הנפש, אלא משנה את דפוסי ההתנהגות הבעייתיים. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית