תאומים מהפריית מבחנה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

30/09/2002 | 21:56 | מאת: גילה

שלום ד"ר קפלן, יש לי תאומים בני ארבע וחצי, מהפריית מבחנה. אני רווקהף כלומר - הם נולדו כתוצאה מתרומת זרע. מה כדאי לענות על שאלותיהם בנושא "מי אבא שלנו"?

30/09/2002 | 23:12 | מאת: ד"ר אורן קפלן

גילה שלום אני לא חושב שהעניין מסתכם בתשובה. יש כאן תהליך הרבה יותר מורכב ומשמעותי ביחסים בתוך המשפחה ומובן מאליו ששאלת מיהו האב היא המוקד דרכו ניתן לגעת במערכת כולה. התשובה בוודאי תלויה באיך את רואה את הדברים ומה היית רוצה לענות להם, ובאופיים ובגרותם של הילדים. אלו דורשים היכרות אישית איתכם. לדעתי כדאי לך לפנות לייעוץ עם פסיכולוג ילדים עם גישה משפחתית כדי לתכנן בצורה מותאמת את ההתמודדות כעת ובהמשך עם השאלה המשמעותית הזו של ילדיך. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית