גזען ושובניסט

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

30/09/2002 | 00:48 | מאת: דניאל

אני גזען ושובניסט. איני מתכוון במישור העקרוני כי אני מאמין בשיוויון בין המינים בין גזעים עדות וכ"ד. גישתי הנ"ל ( ממנה אני סולד) אינה מתבטאת בהתנהגות גלויה. ההיפך הוא הנכון היות ואני מודע לקיומה אני נלחם בה . אני מתקומם כשמפלים מיועטים לרעה ופועל על מנת לתקן עוולות כנגד מיעוטים. למרות מאמצי להתנער מנטיה מגעילה זו, בחוייה הפנימי אני מתנשא כלפי אנשים ממגזרים שונים ( כפי שציינתי). עובדה זו גורמת לי צער רב בגלל שהיא שמנוגדת לתפיסת עולמי ולעקרונותי וכן בגלל שמצמצמת את חוג חברי. אני ממש נלחם ב "חרא" הזה אך ללא הצלחה משמעותית ובסך הכל די כועס על עצמי. האם קיים טיפול מכוון לריפוי תופעה זו. בתודה מראש. דניאל

30/09/2002 | 23:34 | מאת: ד"ר אורן קפלן

דניאל שלום מאחר ואתה מודע לעצמך ומנסה לנהוג בהגינות וביושר כלפי אנשים באשר הם, יתכן שאתה שופט את עצמך לחומרה. באופן טבעי לא ניתן להתייחס לכל האנשים בצורה שווה ולכל בני האדם יש בתוכם נטיות שיפוטיות כלפי אנשים וקבוצות כאלה או אחרות. גזען ושוביניסט ינהל את חייו לפי אמונות אלו, אבל אתה דווקא נוהג אחרת לגמרי. לכן אני לא בטוח שאתה זקוק לטיפול שירפא אותך מהנטיות הללו. אולי תוכל להפיק מטיפול פסיכולוגי דינמי שנוגע בחלקים הלא מודעים הפנימיים ודרכו תוכל להגיע לשלמות רבה יותר עם עצמך ודרך חייך. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית