טיפולים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

29/09/2002 | 19:45 | מאת: שני

םולש רבכ ינאש ילש תיגולוכיספל יביל תא חותפל ילע המל יל ריבסהל לכותםאה תעדל יתיצר האנש היפלכ הרידא הבהא הב תולתמ דחפ הב ןומיא רסוח ומכ םיאשונ ביבס תקחשמ שיש יל קיצמש המ לבאלופיטה תא בוזעל םא תעדוי אל ינא.הילע לוכהו תונדשחו המוצע השיגרמ ינא 22 תב ינא םויכ. רבעב תינימ תוללעתהל הרושק הארנכ איהו הלכיא תערפה יל אל ינאש הזמ ץוח יל דיגהל לכות איה המ. המשא רקיעבו השוב תימצע האנשו תונקיר תלבוס ינאש הממ רבד םוש השיגרמ אל איה םש התיה אל איה הל עמשא ינאש קוידב המלו המשא םיאתמ הז ןיא םאה תוללעתה יתרבעש הל דיגא ינא םא רוזעי המ יתלאשל.הניבמ אל איה ינאש חומה תא ףוטשנו הכבנ רכזנ דבענש ירחא .הינרפוזיכסו היכא תוערפה -הלש תינבתל תפקתנ ינאש םעפ לכו.ימנידה םרזב תלפטמ איה הזמ ץוח??רדסב היהי לוכה זא המשא אל תא הרימחה קרש הנש לש לופיט ירחא בוזעי ינאש יאדכ הז םאה בוזעל הטילחמ ינא תולתב תויהל לוכיש הרמא איה-יביטנגוק לפטמל תכללו לופיטה תא בוזעל לע התיא יתרביד??יבצמ הנממ תכלל יל תזמור איהש תויהל לוכי- ידימ הנקז איהו יליבשב הבוט קיפסמ אל איהש .יתיא לופיטב תויועט התשעש תעדוי איהשו

29/09/2002 | 21:25 | מאת: ד"ר אורן קפלן

שני שלום אנא הדביקי את ההודעה מחדש. היא יצאה הפוכה. בברכה ד"ר אורן קפלן

29/09/2002 | 22:33 | מאת: שני

שלום רציתי לדעת האם תוכל להסביר לי למה עלי לפתוח את ליבי לפסיכולוגית שלי שאני כבר משחקת סביב נושאים כמו חוסר אימון בה פחד מתלות בה אהבה אדירה כלפיה שנאה עצומה וחשדנות והכול עליה.אני לא יודעת אם לעזוב את הטיפולאבל מה שמציק לי שיש לי הפרעת איכלה והיא כנראה קשורה להתעללות מינית בעבר .כיום אני בת 22 אני מרגישה ריקנות ושנאה עצמית בושה ובעיקר אשמה .מה היא תוכל להגיד לי חוץ מזה שאני לא אשמה ולמה בדיוק שאני אשמע לה היא לא היתה שם היא לא מרגישה שום דבר ממה שאני סובלת היא לא מבינה.לשאלתי מה יעזור אם אני אגיד לה שעברתי התעללות האם אין זה מתאים לתבנית שלה- הפרעות אכיה וסכיזופרניה. אחרי שנעבד נזכר נבכה ונשטוף את המוח שאני לא אשמה אז הכול יהיה בסדר??חוץ מזה היא מטפלת בזרם הדינמי.וכל פעם שאני נתקפת בתלות אני מחליטה לעזוב האם זה כדאי שאני יעזוב אחרי טיפול של שנה שרק החמירה את מצבי??דיברתי איתה על לעזוב את הטיפול וללכת למטפל קוגנטיבי-היא אמרה שיכול להיות שהיא לא מספיק טובה בשבילי והיא זקנה מידי -יכול להיות שהיא רומזת לי ללכת ממנה ושהיא יודעת שעשתה טעויות בטיפול איתי.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית