התלבטות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

29/09/2002 | 00:57 | מאת: רותם

שלום לד"ר קפלן. בעלי ואני נשואים כשנתיים. אני כיום בת 23 אוילו בעלי בן 28. אני מסיימת את לימודי האקדמאים ואילו בעלי אקדמאי אך הוא כרגע מובטל(היי טק). בעלי רוצה שנביא ילד ואילו אני לא. הסיבה שאני לא רוצה להביא ילד היא שעדין איני מוכנה לכך, אני מרגישה מאוד צעירה וכן בשל הסיבה שאני עדין לא בטוחה שאני רוצה לבלות את שארית חיי עם בעלי בשל אופיו הקמצן מאוד. מה לעשות? התחתנתי בגיל 21 כי היתה חשובה לי מאוד תחושת הבטחון בחיים והידיעה כי מצאתי בן זוג לבלות עימו את חיי. כמו כן אני מאוד בוגרת לגילי. בתודה מראש,רותם.

29/09/2002 | 01:43 | מאת: דוחף ת'אף

אל תתני לו לדחוף אותך לפני שאת מוכנה. יכול להיות שחלק מהסיבה שהוא רוצה ילד , ועכשיו ,זה שהוא יודע בפנים שהוא עלול לאבד אותך. קחי לך עוד שנה שנתיים ותראי מה הרגש שלך אומר. את בדיוק יוצאת מהטווח של שנתיים שלפי כל המחקרים זהו פרק הזמן הממוצע שבני זוג מתחילים לאבד עניין מיני ויוצאים מההתאהבות. אם את סבוגרת לגילך אז את אמורה לדעת שאז גם אם לא תאהבי אותו יכול להיות שהוא כן האדם להמשיך איתו את חייך. זה שאת אומרת שהוא קמצן ,זה יכול להיות עבורו מחמאה שזה כל מה שאת מוצאת בו בתור פגם אבל מצד שני זה יכול להצביע על "אנטי" כלפיו , שגובר והולך בתוכך זמן זמן

29/09/2002 | 21:39 | מאת: ד"ר אורן קפלן

רותם שלום אני לא חושב שהשאלה היא האם להביא ילד, אלא איך מתמודדים בתוך המערכת הזוגית. בתוך המצב הקיים אני לא חושב שהבאת ילד עומדת על הפרק. פנו לייעוץ זוגי ונסו להתמודד הן עם שאלת הזוגיות והן עם הבאת ילדים ואופן גידולם. כנראה שיש לכם על מה לעבוד ולא הייתי משאיר את זה לזמן שיעשה את שלו. הוא עלול לעשות את זה לא מוצלח. בברכה ד"ר אורן קפלן

30/09/2002 | 05:21 | מאת: אמיר

קמצן נישאר קמצן מה יתן לחכות??

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית