מלטונין

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

26/09/2002 | 14:22 | מאת: צוק

השעון הביולוגי שלי מאחר. החלתי לקחת מלטונין(5מ"ג) אך לא חשתי עייפות "מפילה מהרגליים". הרופא המליץ לי לקחת שניים יחד(10 מ"ג בבת אחת) האם זה יעיל/יכול לגרום לנזק? ובכלל, מהן תופעות הלוואי של המלטונין?

26/09/2002 | 16:13 | מאת: גלי

ממליצה לך להפנות את השאלה בפורום אחר, לא נראה לי שזה המקום שבו תקבל תשובה. אני אישית לקחתי וזה עשה לי לא טוב

27/09/2002 | 00:07 | מאת: שונית אלמוגים

מה זאת אומרת שעון ביולוגי מאחר,כלומר שאתה טיפוס של לילה?ואיך מגלים זאת.ושאלה אחרונה,מי הרופא שמוסמך לאבחן ולתת מלוטונין? מצטערת שלא יכולה לעזור בשאלתך,אבל אני גם סובלת מבילבול בשעות השינה ואשמח לתשובה.

27/09/2002 | 14:10 | מאת: צוק

בדיוק כמו שחשבת-טיפוס של ליליה. המשמעות היא עייפות בסביבות שלוש/ארבע לפנות בוקו וערנות שיא בשעות הערב והלילה. כל משימה הדורשת ריכוז וחדות מחשבה אני מעדיף לבצע בשעות הנ"ל. גם הרעב מופיע בשעות הערב. יש להבחין בין נדודי שינה הנובעים מסיבות נפשיות ובין התופעות שתארתי. להערכתי, אם את אכן טיפוס של לילה היית יודעת זאת בוודאות. בכל מקרה, ד"ר ירון דגן מטפל בנושא אך אל תצפי לפתרון קסם, התהליך הדרגתי ודורש משמעת עצמית על מנת לסנכרן את השעון מחדש אולראשונה לזמני ערנות ושינה "נורמאליים" אני, בכל אופן, נמצא כרגע במשבר הנובע משיבוש של השעון(לאחר שהגעתי כבר למצב סביר)כתוצאה משירות מילואים ארוך. מקווה שעזרתי מעט ולא בילבלתי יותר....

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית