לד"ר פלד תרופות הרגעה קלות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

01/01/2001 | 21:07 | מאת: דד

לד"ר פלד שלום, ברצוני לדעת מה ההבדל בין התרופות הבאות :קלמנרבין, ואלטון, טינקטורה ולרייאנה. האם אלו תרופות הרגעה צמחיות קלות? מה ההבדל בינהם? האם גורם להתמכרות כלשהיא? ניתן להשתמש בכל עת שנדרש ללא הגבלת זמן? תודה מראש דד

01/01/2001 | 22:12 | מאת: ד"ר אבי פלד

מדובר בתכשירים בעלי יעלות פסיכולוגית (דהיינו של אמונה) הם לא הוכחו כיעילים על פי אמות מידה אמפיריות (מדעיות). כמו שהם לא ממש עוזרים הם גם לא מזיקים ולכן ניתנים ללא מרשם רופא.

02/01/2001 | 01:57 | מאת: ***

כל סטודנט לרפואה יודע שאם זה רק עניין של "אמונה" אז קוראים לזה "תרופת פלצבו"

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית